tiistai 16. heinäkuuta 2013

Etsintää ja uintia.

Kävimme kokeilemassa osaako Retu etsiä dameja. No kyllä osas. Ensiksi otimme Retun mukaan viemään damia, no se löyti sen helposti. Sitten jätimme Retun odottamaan ''lähtöpaikkaan'', samalla se näki minne se laitettiin. Tehtiin sitä pari kertaa. Ja lopuksi veimme sen pois näkyviltä ja laitoimme damin metsään. En olisi uskonu että Retu löysi sen. Teimme samaa Kamulle. No Kamuhan löysi ne tietysti vaikka pari kertaa meni ohi. Lopuksi kävimme koiria uittamassa.

Olemme tehneet yhdestä damista sellaisen johon on laitettu variksen siipi. Koska varis on niin pahan makuinen, jos se ottaa sen niin se ottaa minkä tahansa.

Kävimme pari viikkkoa sitten Retua venevalkamalla jonne tuli savon nuuskujen kaksi kouluttajaa. He toivat mukanaa variksen ja lokin. He testasivat ottiko Retu niitä suuhun. No vedestä Retu haki kummatkin tosi hyvin. Mutta maasta Retu ei meinannut ottaa varista, onneksi se sitten otti siivestä ja kuljetti vähän matkaa. Kouluttjilla oli myös kani mukana. Retu ei meinannut siitä luopua. Vaan yritti viedä sitä pois. Lopuksi kävimme katsomassa, kun yhdet toiset koirat harjoittelivat etsimistä metsästä. Me aijomme viedä ehkä Retun taippareihin eli taipumuskokeisiin. Tämmöinen olisi tavotteena. No Retulta ei kyllä yrittämistä puutu. :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti